уторак, 12. фебруар 2013.

KATARINA KOVAČEVIĆ


Katarina Kovačević iz Negotina, finalistkinja serijala „Ja imam talenat“ RTS-a, o sebi i očekivanjima, pred veče odluke za nagradu od neverovatnih 100 000 evraMNOGO JE TALENATA - OD PUBLIKE OČEKUJEM DA GLASA SRCEM

Negotin - Negotin snažno podržava Katarinu Kovačević, svoju sugrađanku,  koja će  24. februara u 21 sat na Prvom programu RTS u velikom rijaliti šou „Ja imam talenat“ sa još devetoro talentovanih finalista , glasom, stajlingom i pozitivnom energijom, pokušati da osvoji  najveći broj glasova gledalaca i tako stigne do neverovatnih 100 hiljada evra nagrade za najtalenta Srbije i ovog serijala.  Katarina, kao i svi skromni mladi ljudi sebe, za sada, ne doživljava kao pobednika, pa ipak, u trenucima mladalačke iskrenosti kaže da bi, ako stigne do nagrade, deo osvojenih para uputila u humanitarne svrhe, sa delom novca bi finansirala snimanje svog muzičkog materijala, a ostatak bi podelila sa roditeljima, kojima je beskrajno zahvalna za ljubav i podršku koju joj uvek pružaju, posebno u mesecima kada je pola srpske populacije doživljava kao buduću muzičku zvezdu na našim prostorima.

„Ja sam, kaže Katarina, od malih nogu bila na sceni. Kao đak Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Negotinu, u osnovnoj sam svoju ljubav podjednako delila na  školu gitare, klavira, kasnije, solo pevanja. Nastavila sam istim tempom i u srednjoj muzičkoj, od koje sam, ipak, odustala zbog velikih obaveza u uglednoj Negotinskoj gimnaziji. Tih godina bila sam učesnik svih manifestacija na kojima sam mogla da iskažem svoju neizmernu ljubav prema muzici i pevanju. Negotin je grad u kome žive mladi nadareni ljudi. Samo mi, ovde, u gradu Mokranjca imali smo Susrete mladih, koji su prerasli u SONG – Susrete omladine Negotina, a ta smotra i danas opstaje kao dokaz da smo željni dobre i osmišljene zabave primerene našim godinama, znanju i afinitetima. Joj, pamtim i karaoke na kojima sam pobeđivala. Ma, bila sam na sceni nebrojano puta, a ova velika RTS-ova  na koju sam zakoračila  prijavivši se za serijal „Ja imam talenat“ je u stvari bila moja davna želja koju sam evo, sada u 22.godini ispunila, psihički zrela, pre svega, da podnesem  medijsku pometnju, kojom se  prate nastupi nas takmičara u talentu.“Katarina Kovačević je studentkinja treće godine Farmaceutskog fakulteta u Beogradu. Volela je kaže medicinu i elektrotehniku, ali je zahvaljujući igri izvlačenja listića, tri u krug, stigla do farmacije, koja joj danas kroz formule i mnogo rada pruža solidna znanja i pripremu za budući poziv. Na pitanje zašto se opredelila za prirodne nauke, kada su joj sasvim lepo išle sve vrste lepih umetnosti Kaja iskreno odgovara: „Pa, mi svi znamo u kojoj zemlji živimo. Ovaj fakultet je investicija u moju budućnost. Ali, ja i na farmaciji imam privilegiju da pevam kao solista hora osnovanog na fakultetu pre nekoliko godina. Imali smo zapažene nastupe, a sve moje kolege povezuje neizmerna ljubav prema muzici. I oni su me bodrili da se prijavim za Talenat. Maštam i o Evrosongu i Evroviziji, jednog dana, zašto da ne? „

Tako govori Negotinka Katarina Kovačević, čije se lice poslednjih dana osmehuje sa brojnih plakata i sa bilborda u Negotinu. Kaja u plavom, Kaja u crvenoj haljini sa kapuljačom na glavi iz emisije u kojoj joj je  žiri ukazao poverenje i uputio u veliko finale. Kaja u studiju Regionalne Televizije Bor u emisiji „Vikend na Istoku“ u kojoj je pevala, pričala i  smejala se, otkrivajući svoje želje i očekivanja. Govorila je o saradnji sa ekipom RTS-a koja radi produkciju, veli divni su, prava podrška! Sa kojom pesmom će nastupiti 24. februara  i da li će je neka od omiljenih balada koje priprema dovesti do velike nagrade od 100 hiljada evra, za sada, ne zna. Reč je timskom radu, pa i timskim odlukama, kada je izbor pesme u pitanju. Za saradnju sa brojnom ekipom RTS-a i sve ljude zadužene za brigu o pripremama talenata kaže da je odlična, atmosfera takođe.

Uz produkcijski, Kaja ima svoj veliki tim – Negotinaca, koji su joj veoma važni.  „Mnogo je lakše kada znaš da ti neko pruža podršku. Negotin je moj grad i ja ga  volim najviše na svetu. Tu su moji roditelji koji su uvek uz mene. Za mene je velika čast što ću Negotin i Negotince predstavljati na velikoj finalnoj večeri. Od publike očekujem da glasa iz srca, a ja ću se potruditi da im pružim pravu emociju, na koju sigurno neće uticati puka želja za pobedom“, zaključuje Katarina Kovačević, Negotinka kojoj se, ako bude sreće, osmehuje 100 hiljada evra nagrade za najtalenta u serijalu „Ja imam talenat“. O tome će, ipak i definitivno, odlučiti publika, šaljući svoje SMS poruke  za svoje favorite među 10 talentovanih finalista. Negotinci i Negotinska Krajina će, 24.februara, biti uz  Katarinu Kaju Kovačević!


                                                                         

3 коментара:

 1. Uz tebe sam kao i ceo moj kolektiv iz muzicke skole ''Stevan Mokranjac''!!!!!Samo napred!!!

  ОдговориИзбриши
 2. Katarina, nastupa sa pesmom Zajdi, zajdi, starom,proverenom, poželimo joj sreću 24.februara, u velikom finalu. Što se pesme tiče, evo nekih napomena:Prvi zanimljiv podatak o pesmi "Zajdi, zajdi" našla sam u knjizi o životu i radu Stevana Stojanovića Mokranjca — "Etnomuzikoloski zapisi" [Tom 10] koju su priredili Dejan Despić i Vlastimir Peričić; štampana u Beogradu, 1996). Na strani 78, 79, 80, 81 i 82 nalazi se tekst o Mokranjčevoj JEDANAESTOJ rukoveti autora Petra Konjovića.

  "Kad je, 1904, napisao svog ekscelentnog Kozara, Mokranjac, u čijem je stolu bogata zbirka motiva i folklornih melodija, sabranih još u Prištini, na Kosovu, i ranije, drugde, skicira svoju Jedanaestu, Iz Stare Srbije, da joj, 1905, dade definitivan oblik.

  ....Upozirili smo već nekoliko puta na onaj izbor što ga je naš kompozitor umeo da učini kad je u probiranju prostonarodne lirike pronalazio izvanredne tipove u kojima je, na sasvim izvanredan način, izražena dubina osećanja rezignacije i teških psihičkih raspoloženja. Jedno takvo Agadjo je element koji sledi. Pred nama će da se prostre prostor guste šume i neprohodne gore u večernjem sumraku. Kao da je Rembrantovom kičicom naslikana tragika nepovratnosti i tamnih senki što ih ispred sebe baca emocija prolaznosti. Čudna melodija ovih kratkih stihova, vapi, naravno, za valerom altova i sasvim je prirodno da je kompozitor kakav je Mokranjac, to odmah osetio..."

  Nakon toga slede stihovi pesme pod nazivom "Crni goro", po početnom stihu, što je uobičajeno za većinu narodnih pesama.

  Crni goro, crni sestro,
  nije da crnime:
  ti, za tvoja lista, sestro,
  ja za moja mlados'!

  Tvoja lista, goro, sestro,
  nazad kje se vrakja,
  moja mlados', goro sestro,
  nikad ni do veka!.....................................Čija je ovo pesma? Bugarska ili ipak srpska? To nikada nećemo saznati ali znamo da je Mokranjac ovu pesmu zapisao na tlu Stare Srbije koja vekovima živi "na usnama narodnim"...

  ОдговориИзбриши